قانون جدید شهروندی با چند ماه تاخیر از هفته آینده اجرا می شود

Canadian citizenship

سرانجام پس از مدتها انتظار تغییرات قانون شهروندی کانادا از هفته آینده اعمال می شود و بسیاری از مهاجرانی که بخاطر تصویب قانون قبلی شانس کسب شهروندی را برای مدتی از دست داده بودند ، می توانند فرمهای خود را به وزارت مهاجرت ارسال کنند.

قانون C-6  ژوئن گذشته به تصویب رسیده بود ولی اجرای بخشهای اصلی آن به پاییز موکول شد تا اینکه احمد حسین وزیر مهاجرت در کنفرانس خبری در انتاریو زمان اجرای آن را 11 اکتبر اعلام کرد.

از هفته آینده پنج تغییر اساسی در قانون شهروندی اعمال می شود و یا به عبارت دیگر قانون بار دیگر به شرایطی که قبل از سال 2014 داشت برمی گردد.

از این پس افرادی که سه سال از پنج سال آخر را در کانادا بوده اند می توانند درخواست شهروندی داشته باشند و البته باید مدارک پرداخت مالیات مربوط به این سالها را هم برای اداره مهاجرت ارسال کنند. در قانون قبلی این مدت زمان چهار سال از شش سال بود.

اما نکته مهم دیگر از بین رفتن الزام درخواست کنندگان به حضوردست کم 183 روز در هر سال در کانادا برای محاسبه این مدت در روزشمار شهروندی بود.

از این پس درخواست کنندگان می توانند تعداد روزهایی را که طی این 5 سال در کانادا بوده اند را در هر شرایطی برای محاسبه کلی حضورشان در کشور محاسبه کنند.

تصویب قانون جدید برای دانشجویان و کارگران موقت شانس جدیدی می دهد تا شهروندی خود را به مراتب سریع تر دریافت کنند. از روز 11 اکتبر هر روز حضور فیزیکی در کانادا قبل از گرفتن اقامت دائم ، یک نصف روز محسوب می شود و به این ترتیب اگر فردی با ویزای کاری و یا دانشجویی در کانادا به سر می برد ، می تواند تا حداکثر 365 روز برای شهروندی ذخیره کند و پس از آن تنها با دو سال اقامت دائم در کانادا برای شهروندی اقدام کند.

در تغییر مهم دیگر شرط امتحان زبان که برای متقاضیان 14 تا 64 سال قرار داده شده بود ، از این پس برای متقاضیان 18 تا 54 سال اجباری است .