شهروندان کانادایی بزودی تنها با گذرنامه معتبر می توانند به کشور برگردند

dual Citizenship

در حال حاضر کانادایی هایی که تابعیت دو گانه دارند، می توانند برای ورود به کانادا از کارت اقامت دائم و یا گواهینامه استفاده کنند.

ولی از 30 سپتامبر امسال قانون مذکور در راستای تشدید اقدامات امنیتی برای کنترل ورودو خروج به کشور تغییر پیدا کرده و کانادایی ها با تابعیت دوگانه تنها با گذرنامه معتبر می توانند وارد کشور شوند.

این اقدام فاز نهایی سیاست امنیتی جدید دولت کانادا برای به‌کارگیری سیستم امنیت  الکترونیکی به‌منظور افزایش امنیت مرزها و تقویت کنترل بیشتر مسافران از جمله کانادایی‌هایی‌ست که از مزایای دولتی استفاده می‌کنند.

این قانون موجب شگفتی بسیاری شده و آن را «تبعیض» علیه شهروندان دارای تابعیت دوگانه خوانده‌اند. به‌گفتهٔ لیندزی ومپ، سخنگوی وزارت مهاجرت، پناهندگان و شهروندی کانادا، بر اساس روال جدید، دولت کانادا سیستم الکترونیکی جدیدی را در اختیار شرکت‌های هوایی قرار می‌دهد تا بتوانند مدارک مورد نیاز برای سفر هوایی به کانادا یا پرواز ترانزیت از طریق کانادا را کنترل کنند.

شرکت‌های هواپیمایی موظف خواهند بود هم مدارک شهروندی و هم اوراق هویتی را کنترل کنند و از آنجا که گذرنامهٔ کانادایی هر دو خواسته را برآورده می‌سازد، تنها مدرک قابل پذیرش برای سفر هوایی به کانادا خواهد بود.

بر اساس آمار وزارت مهاجرت ، نزدیک به 945 هزار نفر از کانادایی ها تابعیت دوگانه دارند که اکثرا اهل آمریکا ، انگلستان ، فرانسه ولهستان هستند.

کانادا به‌تازگی سیستم مجوز الکترونیکی سفر (eTA) را برای همهٔ مسافران هوایی از جمله همهٔ کشورهایی که برای سفر به کانادا نیاز به ویزا نداشتند (به‌جز آمریکا) اجباری کرده است. آنان می‌بایست پیش از ورود به کانادا اطلاعات شخصی و گذرنامه‌شان را از طریق وب‌سایت ادارهٔ مهاجرت ارسال کنند تا در زمان ورود به کانادا از ورودشان جلوگیری نشود ولی شهروندان کانادا برای دریافت این مجوز واجد شرایط نیستند و از 30 سپتامبر می‌بایست هنگام بازگشت به کانادا حتماً گذرنامهٔ کانادایی معتبر همراه خود داشته باشند.

به‌گفتهٔ ومپ، دولت فدرال برای آگاه کردن شهروندان کانادا با تابعیت دوگانه از اهمیت سفر با گذرنامهٔ معتبر کانادایی، از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد کرد. او گفت: «گذرنامهٔ کانادایی تنها مدرک شناسایی قابل قبول در سراسر جهان برای کانادایی‌هایی‌ست که می‌خواهند به سفرهای بین‌المللی بروند. از آنجایی‌ که دولت نمی‌خواهد کانادایی‌ها با تأخیر در سفرشان مواجه شوند، ما به همهٔ شهروندان کانادا اکیداً توصیه می‌کنیم که با گذرنامهٔ معتبر کانادایی سفر کنند.»

قانون فوق تنها شامل شهروندان دارای تابعیت دوگانه می‌شود و افراد دارای اقامت دائم کانادا تا پیش از گرفتن حق شهروندی، می‌توانند مانند گذشته با گذرنامهٔ کشورشان و کارت اقامت دائم به کانادا سفر کنند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>