شرط دوساله اقامت برای اسپانسرشیپ همسر لغو شد

spousal-sponsorship-in-canada

از اوایل سال آینده مهاجرانی که از سوی همسرکانادایی شان اسپانسر می شوند ، نیازی به دو سال زندگی مشترک با همسرشان برای حفظ اقامت دائم شان ندارند.

در بیانیه ای که روز جمعه از سوی دولت منتشر شد ، دولت لیبرال اعلام کرد از بهار سال آینده شرطی که توسط دولت هارپر برای جلوگیری از تقلب و کلاهبرداری در اسپانسرشیپ همسر ایجاد شده بود از میان می رود.

برداشتن اقامت دائم مشروط شامل پارتنرهایی (شرکای زندگی) که در یک رابطه دو ساله یا کمتر با اسپانسر کننده بوده اند و هیچ فرزند مشترکی در زمان ارائه درخواست شان نداشته اند می شد. شرایط و محدودیتهای پیشین توسط دولت محافظه کار دراواخر سال 2012 تصویب شده بود تا آنچه را “ازدواج مصلحتی” نام گرفته بود محدود و کنترل کند .ولی در مقابل موارد سواستفاده از این شرایط جدید در بین زوجها از آن پس افزایش یافته است .

بین سالهای 2013 تا 2015 حدود 58 هزار زوج به همراه فرزندانشان ازاین روش اقامت دائم خود را دریافت کرده اند. طی همین مدت 307 نفر از همسران خواهان لغو اجبار زندگی دوساله با اسپانسرشان بخاطر بی توجهی و یا بدرفتاری شده اند و سه چهارم این عده را زنان تشکیل می دادند. از بین 260 پرونده ای که رای نهایی در مورد آنها صادر شده ، 79 درصد جواب مثبت گرفتند.

دولت در بیانیه اش تاکید کرده با وجود از میان رفتن این شرط ، ابزار دیگر برای تشخیص ازدواج تقلبی و کلاهبرداری در این زمینه همچنان وجود دارند. برای مثال  اگر اسپانسر شونده بعد از ورود به کانادا و کسب اقامت دائم، از همسرش (اسپانسر کننده) جدا شود، تا ۵ سال بعد از تاریخ اخذ اقامت دائم قادر به اسپانسر کردن همسر جدیدش (در صورت ازدواج) نخواهد بود.